Adres siedziby:
ul. Sarego 2
31-047 Kraków
tel. 12 422 88 52
fax 12 422 80 65
Adres do korespondencji:
ul. Krakowska 1
32-083 Balice k. Krakowa
tel. (Centrala) 12 357 25 00
tel. (Sekretariat) 12 357 27 00
fax 12 285 67 33
Strona główna arrow Roczniki Naukowe Zootechniki
Dzisiaj jest: środa, 23 sierpnia 2017 12:12:06
Odwiedziło nas: 8225844 gości (dzisiaj: 1099, wczoraj: 2300)
Roczniki Naukowe Zootechniki I KWARTAŁ 1999

t. 26 z. 1 (1999)
Spis treści

Genetyka i hodowla zwierząt gospodarskich

1.R. Czarnecki, R. Różycki, M. Kamyczek, K. Dziadek, M. Kawęcka, B. Delikator, J. Owsianny -Wzrost, mięsność i wielkość jąder młodych knurów linii 990 oraz mieszańców tej linii z rasą Duroc i Pietrain 11
2. B. Orzechowska, A. Mucha - Określenie wpływu występowania rui u loszek na ich cechy tuczne 21
3.J. Zając - Wpływ genotypu i płci na niektóre cechy jakościowe mięsa króliczego29
4.A. Mazanowski - Ocena cech mięsnych odchowywanych intensywnie mieszańców gęsi z rodów doświadczalnych w porównaniu z gęsią białą kołudzką41
5.A. Mazanowski, K. Kiełczewski - Wyniki reprodukcji gęsi ze stad rezerwy genetycznej i gęsi białych kołudzkich w dwóch okresach nieśności55
6.A. Mazanowski - Porównanie wyników odchowu 12-tygodniowych mieszańców z kojarzenia gęsiorów i gęsi z rodów doświadczalnych z wynikami odchowu gęsi białej kołudzkiej73
7.A. Mazanowski - Porównanie wyników tuczonych owsem 17- i 24-tygodniowych mieszańców gęsi z rodów doświadczalnych i gęsi białych kołudzkich87

Biologia, fizjologia i rozród zwierząt

8.W. Kareta, M. Roborzyński, M. Cegła, W. Kmak - Wstępne wyniki inseminacji polskich owiec górskich nasieniem tryków rasy Bergschaf103

Żywienie zwierząt i paszoznawstwo

9.J. Kosmala - Zastosowanie enzymów proteolitycznych do określania tempa degradacji białka pasz w żwaczu111
10.F. Brzóska, W. Brejta, R. Gąsior - Wpływ różnych gatunków zbóż paszowych i postaci fizycznej ziarna na efektywność opasania, parametry tusz i skład mięsa buhajków125
11.F. Brzóska, W. Brejta, R. Gąsior - Wpływ rodzaju kiszonki z traw, poziomu paszy treściwej i dodatku nasion lnu na efektywność opasania buhajków oraz jakość tusz i skład mięsa141
12.E. Malinowski - Wpływ kiszonego ziarna jęczmienia na wyniki opasania buhajków155
13.E. Malinowski - Wartość pokarmowa kiszonki z wilgotnego ziarna jęczmienia165
14.W. Kuśnierek, A. Potkański, A. Frankiewicz - Strawność składników pokarmowych w mie -szance z udziałem nasion roślin strączkowych i preparatu multienzymatycznego oraz bilans azotu u rosnących świń173
15.A. Mazanowski, Z. Dobrzański, G. Szukalski - Wyniki odchowu kaczek żywionych mieszankami z udziałem preparatu mineralno - tłuszczowego Humobentofet185
16.R. Ostrowski - Zakiszanie świeżej lucerny z dodatkiem kwasu mlekowego, cukru oraz gęstwy zawierającej bakterie fermentacji mlekowej199
17. H. Kruczyńska, H. Król - Skład chemiczny i rozkład w żwaczu białka ogólnego oraz suchej masy kiszonek z lucerny 209

Środowisko, zoohigiena i technologia produkcji zwierzęcej

18.A. Litwińczuk, A. Drozd-Janczak, M. Florek, A. Filozof - Zawartość metali ciężkich (Pb i Cd) w mleku towarowym produkowanym w rejonach przemysłowych i typowo rolniczych/td>219
19.M. Kuchta, E. Gornowicz, J. Koreleski - Wpływ kantaksantyny na barwę żółtka jaj kurzych w zależności od zawartości pigmentów żółtych w paszy229
20.A. Chołocińska, S. Wężyk - Wpływ systemu żywienia na produkcyjność kurcząt brojlerów243

Powrót
 
 
© 2008-2017 Instytut Zootechniki PIB (National Research Institute of Animal Production)
Koło Wędkarskie PZW w Oleśnicy pzw.wolesnicy.info - Strona Koła Wędkarskiego w Oleśnicy (świętokrzyskie)
Odpowiedz na wyzwania (konkursy), głosuj, wygrywaj nagrody

Ta strona używa cookies i podobnych technologii. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.