Adres siedziby:
ul. Sarego 2
31-047 Kraków
tel. 12 422 88 52
fax 12 422 80 65
Adres do korespondencji:
ul. Krakowska 1
32-083 Balice k. Krakowa
tel. (Centrala) 12 357 25 00
tel. (Sekretariat) 12 357 27 00
fax 12 285 67 33
Strona główna arrow Roczniki Naukowe Zootechniki
Dzisiaj jest: poniedziałek, 01 maja 2017 8:16:59
Odwiedziło nas: 8057365 gości (dzisiaj: 777, wczoraj: 1465)
Roczniki Naukowe Zootechniki I PÓŁROCZE 2002

t. 29 z. 1 (2002)
Spis treści

Genetyka i hodowla zwierząt gospodarskich

1. K. Chmiel, A. Gajewska, D. Sobczuk - Ocena wartości hodowlanej ogierów czołowych czystej krwi arabskiej pod względem cech pokrojowych
7
2. A. Stachurska, A. Brodacki, M. Sochaczewska - Dziedziczenie odcieni maści gniadej u koni
19
3. W. Kapelański, B. Rak, S. Grajewska, M. Bocian - Tempo wzrostu a wartość rzeźna tuszy świń rasy złotnickiej pstrej, polskiej białej zwisłouchej i Pietram
33
4. W. Kieć, A. Korniewicz, B. Paleczek, H. Czarnik-Matusewicz - Określenie optymalnej dojrzałości rzeźnej oraz jakości mięsa i tłuszczu jagniąt mieszańców. Wyniki produkcyjne tuczu jagniąt
41
5. W. Kieć, A. Korniewicz, B. Paleczek, H. Czarnik-Matusewicz - Określenie optymalnej dojrzałości rzeźnej oraz jakości mięsa i tłuszczu jagniąt mieszańców. Ocena rzeźna oraz jakość mięsa i tłuszczu
53
6. W. Kieć, A. Korniewicz, B. Paleczek, H. Czarnik-Matusewicz - Przydatność do tuczu i ocena rzeźna jagniąt z dwustopniowego krzyżowania owiec merynosowych z trykami rasy romanowskiej i Berrichonne
73
7. R. Niżnikowski, W. Rant, M. Zalińska, A. Żabicka, J. Stachowiak - Efekty pracy hodowlanej prowadzonej w kierunku doskonalenia cech rozrodu u wrzosówki polskiej
89
8. A. Mazanowski, K. Dziadek, M. Adamski - Cechy reprodukcyjne i mięsne mieszańców potrójnych z udziałem gęsi gęgawych
105
9. A. Mazanowski, K. Dziadek - Ocena cech mięsnych mieszańców poczwórnych gęsi uzyskanych z obukierunkowego krzyżowania mieszańców z udziałem gęgawych z gęsiorami lub gęsiami słowackimi
121

Biologia, fizjologia i rozród zwierząt

10. M. Droba - Aktywność ß-N-acetyloheksozaminidazy i ß-galaktozydazy w plazmie nasienia poszczególnych kogutów w cyklu rocznym
137
11. J. Kraszewski, S. Wawrzyńczak, M. Wawrzyński - Odchów cieląt żywionych dawkami z różnym udziałem mieszanki ziołowej
145

Żywienie zwierząt i paszoznawstwo

12. T. Bombik, E. Bombik, H. Bis-Wencel, L. Saba - Wpływ wyciągu z ziół na poziom wybranych makroelementów w surowicy krwi cieląt
155
13. A. Rekiel, J. Więcek, J. Kulisiewicz - Wpływ intensywnego i ograniczonego żywienia loch w okresie zasuszania przy 42-dniowej laktacji na zmiany masy ciała i otłuszczenia oraz wyniki użytkowości rozpłodowej
167
14. M. Osikowski, B. Borys - Wpływ metody żywienia jagniąt mieszańców merynosa z rasami plennymi i mięsną na wartość tuczną i rzeźną przy tuczu do masy ciała 20-30 kg
183
15. J. Koreleski, S. Świątkiewicz, M. Kuchta, J. Rząsa - Próba użycia suszu z grzybni poantybiotykowej w żywieniu kurcząt brojlerów i kur nieśnych
199
16. M. Młodkowski, K. Ślusarczyk, S. Świątkiewicz, M. Kubicz - Ocena wpływu zróżnicowanego poziomu witaminy E w mieszance paszowej na zawartość alfa-tokoferolu w niektórych tkankach oraz wyniki odchowu kurcząt brojlerów
211
17. K. Kucharski, A. Rutkowski, A. Kochański -Zastosowanie całego ziarna pszenicy i jęczmienia w żywieniu kurcząt rzeźnych
219
18. M. Gedymin, R. Cholewa - Efektywność różnego stopnia rozdrobnienia pasz w żywieniu nutrii
229

Środowisko, zoohigiena i technologia produkcji zwierzęcej

19. L. Tymczyna, H. Malec, J. Odój - Badania emisji chemicznych zanieczyszczeń powietrza w fermie niosek reprodukcyjnych
241
20. S. Kluczek - Ocena występowania laseczek beztlenowych w paszy i pomiocie w czasie odchowu kurcząt brojlerów
249
21. F. Brzóska, B. Brzóska, W. Wiewióra - Wartość pokarmowa kiszonek z traw w zależności od technologii zbioru
259
22. F. Brzóska, W. Zyzak - Efektywność produkcji kiszonek z traw przy użyciu przyczep zbierających
271
23. H. Olszewska, Z. Paluszak - Badanie sanitarno-higieniczne środowiska zakładu mięsnego
281

Ekonomika i organizacja produkcji zwierzęcej

24. J. Mroczek, M. Ruda - Efektywność produkcyjno-ekonomiczna tuczu trzody chlewnej w zależności od masy ubojowej tuczników
293
25. M. Juchniewicz - Zmienność cen skupu żywca wieprzowego w latach 1992-1999 i jej wpływ na udział producentów rolnych w cenie detalicznej wyrobów mięsnych
301
26. J. Krawczyk, S. Wężyk - Wpływ długości czasu odchowu i genotypu na ekonomiczną efektywność produkcji kurcząt brojlerów
319

Powrót
 
 
© 2008-2017 Instytut Zootechniki PIB (National Research Institute of Animal Production)
Koło Wędkarskie PZW w Oleśnicy pzw.wolesnicy.info - Strona Koła Wędkarskiego w Oleśnicy (świętokrzyskie)
Odpowiedz na wyzwania (konkursy), głosuj, wygrywaj nagrody

Ta strona używa cookies i podobnych technologii. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.