Genetyka i hodowla zwierząt gospodarskich |
1. |
K. Chmiel, A. Gajewska, D. Sobczuk - Ocena wartości hodowlanej ogierów
czołowych czystej krwi arabskiej pod względem cech pokrojowych
|
7 |
2. |
A. Stachurska, A. Brodacki, M. Sochaczewska - Dziedziczenie odcieni
maści gniadej u koni |
19 |
3. |
W. Kapelański, B. Rak, S. Grajewska, M. Bocian - Tempo wzrostu a
wartość rzeźna tuszy świń rasy złotnickiej pstrej, polskiej białej
zwisłouchej i Pietram |
33 |
4. |
W. Kieć, A. Korniewicz, B. Paleczek, H. Czarnik-Matusewicz - Określenie
optymalnej dojrzałości rzeźnej oraz jakości mięsa i tłuszczu jagniąt
mieszańców. Wyniki produkcyjne tuczu jagniąt |
41 |
5. |
W. Kieć, A. Korniewicz, B. Paleczek, H. Czarnik-Matusewicz - Określenie
optymalnej dojrzałości rzeźnej oraz jakości mięsa i tłuszczu jagniąt
mieszańców. Ocena rzeźna oraz jakość mięsa i tłuszczu |
53 |
6. |
W. Kieć, A. Korniewicz, B. Paleczek, H. Czarnik-Matusewicz - Przydatność
do tuczu i ocena rzeźna jagniąt z dwustopniowego krzyżowania owiec
merynosowych z trykami rasy romanowskiej i Berrichonne |
73 |
7. |
R. Niżnikowski, W. Rant, M. Zalińska, A. Żabicka, J. Stachowiak
- Efekty pracy hodowlanej prowadzonej w kierunku doskonalenia cech
rozrodu u wrzosówki polskiej |
89 |
8. |
A. Mazanowski, K. Dziadek, M. Adamski - Cechy reprodukcyjne i mięsne
mieszańców potrójnych z udziałem gęsi gęgawych |
105 |
9. |
A. Mazanowski, K. Dziadek - Ocena cech mięsnych mieszańców poczwórnych
gęsi uzyskanych z obukierunkowego krzyżowania mieszańców z udziałem
gęgawych z gęsiorami lub gęsiami słowackimi |
121 |
Biologia, fizjologia i rozród zwierząt |
10. |
M. Droba - Aktywność ß-N-acetyloheksozaminidazy i ß-galaktozydazy
w plazmie nasienia poszczególnych kogutów w cyklu rocznym |
137 |
11. |
J. Kraszewski, S. Wawrzyńczak, M. Wawrzyński - Odchów cieląt żywionych
dawkami z różnym udziałem mieszanki ziołowej |
145 |
Żywienie zwierząt i paszoznawstwo |
12. |
T. Bombik, E. Bombik, H. Bis-Wencel, L. Saba - Wpływ wyciągu z ziół
na poziom wybranych makroelementów w surowicy krwi cieląt
|
155 |
13. |
A. Rekiel, J. Więcek, J. Kulisiewicz - Wpływ intensywnego i ograniczonego
żywienia loch w okresie zasuszania przy 42-dniowej laktacji na zmiany
masy ciała i otłuszczenia oraz wyniki użytkowości rozpłodowej |
167 |
14. |
M. Osikowski, B. Borys - Wpływ metody żywienia jagniąt mieszańców
merynosa z rasami plennymi i mięsną na wartość tuczną i rzeźną przy
tuczu do masy ciała 20-30 kg |
183 |
15. |
J. Koreleski, S. Świątkiewicz, M. Kuchta, J. Rząsa - Próba użycia
suszu z grzybni poantybiotykowej w żywieniu kurcząt brojlerów i kur
nieśnych |
199 |
16. |
M. Młodkowski, K. Ślusarczyk, S. Świątkiewicz, M. Kubicz - Ocena
wpływu zróżnicowanego poziomu witaminy E w mieszance paszowej na zawartość
alfa-tokoferolu w niektórych tkankach oraz wyniki odchowu kurcząt
brojlerów |
211 |
17. |
K. Kucharski, A. Rutkowski, A. Kochański -Zastosowanie całego ziarna
pszenicy i jęczmienia w żywieniu kurcząt rzeźnych |
219 |
18. |
M. Gedymin, R. Cholewa - Efektywność różnego stopnia rozdrobnienia
pasz w żywieniu nutrii |
229 |
Środowisko, zoohigiena i technologia produkcji zwierzęcej |
19. |
L. Tymczyna, H. Malec, J. Odój - Badania emisji chemicznych zanieczyszczeń
powietrza w fermie niosek reprodukcyjnych
|
241 |
20. |
S. Kluczek - Ocena występowania laseczek beztlenowych w paszy i pomiocie
w czasie odchowu kurcząt brojlerów |
249 |
21. |
F. Brzóska, B. Brzóska, W. Wiewióra - Wartość pokarmowa kiszonek
z traw w zależności od technologii zbioru |
259 |
22. |
F. Brzóska, W. Zyzak - Efektywność produkcji kiszonek z traw przy
użyciu przyczep zbierających |
271 |
23. |
H. Olszewska, Z. Paluszak - Badanie sanitarno-higieniczne środowiska
zakładu mięsnego |
281 |
Ekonomika i organizacja produkcji zwierzęcej |
24. |
J. Mroczek, M. Ruda - Efektywność produkcyjno-ekonomiczna tuczu
trzody chlewnej w zależności od masy ubojowej tuczników |
293 |
25. |
M. Juchniewicz - Zmienność cen skupu żywca wieprzowego w latach
1992-1999 i jej wpływ na udział producentów rolnych w cenie detalicznej
wyrobów mięsnych |
301 |
26. |
J. Krawczyk, S. Wężyk - Wpływ długości czasu odchowu i genotypu
na ekonomiczną efektywność produkcji kurcząt brojlerów |
319 |