Adres siedziby:
ul. Sarego 2
31-047 Kraków
tel. 12 422 88 52
fax 12 422 80 65
Adres do korespondencji:
ul. Krakowska 1
32-083 Balice k. Krakowa
tel. (Centrala) 12 357 25 00
tel. (Sekretariat) 12 357 27 00
fax 12 285 67 33
Strona główna arrow Roczniki Naukowe Zootechniki
Dzisiaj jest: niedziela, 26 lutego 2017 22:15:34
Odwiedziło nas: 7951467 gości (dzisiaj: 1426, wczoraj: 2430)
Roczniki Naukowe Zootechniki II PÓŁROCZE 2002

t. 29 z. 2 (2002)
Spis treści

Genetyka i hodowla zwierząt gospodarskich

1. P. Brzozowski, A. Sawa, K. Zdziarski - Porównanie struktury genetycznej aktywnej populacji krów czarno-białych z regionu kujawsko-pomorskiego i Polski Centralnej
5
2. A. Drożdż - Wartość rzeźna tryczków mieszańców owcy górskiej i wschodniofryzyjskiej
13
3. A. Janik, W. Kieć, B. Bojczuk, M. Roborzyński - Struktura genetyczna górskich ras owiec hodowanych w Polsce na podstawie polimorfizmu białek krwi
23
4. R. Rzepecki - Paramery genetyczne i fenotypowe cech indeksowych i indeksy selekcyjne dla jagniąt w stadach ojcowskich
31
5. J. Węgrzyn, E. Skiba, P. Krzyścin - Ekspresja genów BGB1, BGC1 i BMGA1 oraz synteza beta-globulin i beta-makroglobulin z epitopami BgBI, BgCI i BmgAl u jagniąt
39
6. J. Zając - Analiza użytkowości rzeźnej królików trzech ras z uwzględnieniem ich różnej masy ubojowej
49

Biologia, fizjologia i rozród zwierząt

7. M. Kostulak-Zielińska, A. Potkański, J. Kryszak - Skład chemiczny kiszonek z mieszanek trawiasto-koniczynowych z udziałem Festulolium, zakiszanych z dodatkiem kwasu mrówkowego
61
8. B.Z. Kamińska - Wpływ skrócenia okresu żywienia mieszanką starter oraz zróżnicowania poziomu białka w mieszance grower na wyniki produkcyjne brojlerów i bilans azotu
73
9. B.Z. Kamińska, B. Skraba - Wpływ wyeliminowania mączki mięsno-kostnej z mieszanek paszowych na wyniki produkcyjne brojlerów
83
10. J. Koreleski, S. Świątkiewicz - Wpływ zawartości składników pokarmowych w mieszance pełnoporcjowej dla piskląt na późniejsze wyniki odchowu brojlerów
91
11. J. Riedel, E. Świerczewska, M. Stępińska - Wpływ preparatów barwnikowych ziołowych i syntetycznych na barwę żółtka i skład kwasów tłuszczowych
101

Środowisko, zoohigiena i technologia produkcji zwierzęcej

12. K. Budzińska, B. Rzepczyk, A. Traczykowski - Ocena mikroflory powietrza w cielętniku przed i po dezynfekcji
113
13. J. Kraszewski, S. Wawrzyńczak - Porównanie funkcjonalności uwięziowego i wolnostanowiskowego systemu utrzymania jałowic
125
14. A. Lasek, L. Gacek, B. Barabasz - Ocena infantycylizmu u lisów polarnych utrzymywanych na fermach
137
15. B. Nowosad, J. Zając, M. Skalska, S. Kornaś - Występowanie form rozwojowych pasożytów w utylizowanych przez dżdżownice Eisenia fetida (Sav.) odchodach zwierząt futerkowych
147
16. J. Zając - Wykorzystanie dżdżownic Eisenia fetida (Sav.) do utylizacji odchodów zwierząt futerkowych
161

Ekonomika i organizacja produkcji zwierzęcej

17. S. Okularczyk - Ekonomiczne i regionalne czynniki kształtujące konkurencyjność polskiej produkcji mleka na rynku europejskim
175
18. S. Okularczyk - Ekonomiczna wartość środowiska naturalnego Małopolski oceniana metodą kapitału ludzkiego
185

Powrót
 
 
© 2008-2017 Instytut Zootechniki PIB (National Research Institute of Animal Production)
Koło Wędkarskie PZW w Oleśnicy pzw.wolesnicy.info - Strona Koła Wędkarskiego w Oleśnicy (świętokrzyskie)
Odpowiedz na wyzwania (konkursy), głosuj, wygrywaj nagrody

Ta strona używa cookies i podobnych technologii. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.