Adres siedziby:
ul. Sarego 2
31-047 Kraków
tel. 12 422 88 52
fax 12 422 80 65
Adres do korespondencji:
ul. Krakowska 1
32-083 Balice k. Krakowa
tel. (Centrala) 12 357 25 00
tel. (Sekretariat) 12 357 27 00
fax 12 285 67 33
Strona główna arrow Roczniki Naukowe Zootechniki
Dzisiaj jest: poniedziałek, 19 lutego 2018 8:56:55
Odwiedziło nas: 8662884 gości (dzisiaj: 477, wczoraj: 5696)
Roczniki Naukowe Zootechniki T. 44, z. 2 (2017)

Artykuły przeglądowe

Urszula Kaczor, Magdalena Jurkowska, Mirosław Kucharski, Andrzej Kaczor
Funkcja białka i polimorfizm genu wisfatyny u zwierząt gospodarskich
Małgorzata Natonek-Wiśniewska, Piotr Krzyścin
Metody jakościowego oraz ilościowego oznaczania składu gatunkowego materiału biologicznego
Iwona Radkowska, Agata Szewczyk
Wykorzystanie fitoterapii w profilaktyce i leczeniu cieląt
Jan Knapik, Kamila Musiał
Multifunkcjonalność chowu owiec - próba nowego ujęcia problemu
Sylwia Pałka, Zuzanna Siudak, Michał Kmiecik, Konrad Kozioł, Józef Bieniek
Charakterystyka cech użytkowych i jakości mięsa królików termondzkich białych hodowanych w Polsce

Genetyka i hodowla zwierząt gospodarskich

Mirosław Koska, Robert Eckert, Magdalena Szyndler-Nędza
Wpływ zmian w otłuszczeniu loch w trakcie cyklu reprodukcyjnego na odchów prosiąt i jakość mleka
Joanna Nowak, Katarzyna Połtowicz
Wpływ masy ciała i przedubojowego stresu cieplnego na jakość tuszki, mięśni piersiowych i mięśni nóg kurcząt brojlerów

Biologia, fizjologia i rozród zwierząt

Piotr Gogol
Ocena nasienia podwójnie transgenicznych królików z integracją genów WAPFuc i WAPhGH

Żywienie zwierząt i paszoznawstwo

Olga Michalik-Rutkowska, Franciszek Brzóska, Mariusz Pietras, Bogdan Śliwiński
Wpływ zamiany poekstrakcyjnej śruty sojowej makuchem rzepakowym w dietach dla kurcząt brojlerów na masę ciała, jakość tuszek i pozorną strawność jelitową aminokwasów.
Franciszek Brzóska, Beata Szymczyk, Aleksandra Szołkowska, Bogdan Śliwiński, Mariusz Pietras
Skład aminokwasowy, profil kwasów tłuszczowych i wartość pokarmowa odmian i rodów ziarna owsa
Sylwia Orczewska-Dudek, Mariusz Pietras
Wpływ mieszanek paszowych z udziałem olejów z nasion truskawek lub malin oraz wytłoków z tych owoców na wyniki produkcyjne, profil biochemiczny krwi i wybrane parametry jakości mięsa kurcząt brojlerów
Franciszek Brzóska, Mariusz Pietras, Halina Bielińska, Eugeniusz Kłopotek
Wpływ odmiany owsa oplewionego barwy żółtej i brązowej na masę ciała, jakość tuszek oraz profil kwasów tłuszczowych gęsi rzeźnych

Środowisko, zoohigiena i technologia produkcji zwierzęcej

Andrzej Kaczor, Urszula Kaczor
Wpływ sesji doju na zachowanie i wydajność mleczną krów
Kamila Musiał, Jacek Walczak
Gospodarstwa ekologiczne nastawione na produkcję zwierzęcą w województwie małopolskim

Jakość i bezpieczeństwo produktów zwierzęcych

Paweł Paraponiak
Wpływ utrzymania jagniąt w systemach otwartym i półotwartym na ich produkcyjność oraz na jakość pozyskanego mięsa
Paweł Paraponiak, Marta Wieczorek-Dąbrowska
Wyniki tuczu oraz jakość mięsa tryczków ras suffolk i owca pomorska utrzymywanych pastwiskowo i w alkierzu
 
 
© 2008-2018 Instytut Zootechniki PIB (National Research Institute of Animal Production)
Koło Wędkarskie PZW w Oleśnicy pzw.wolesnicy.info - Strona Koła Wędkarskiego w Oleśnicy (świętokrzyskie)
Odpowiedz na wyzwania (konkursy), głosuj, wygrywaj nagrody

Ta strona używa cookies i podobnych technologii. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.