Adres siedziby:
ul. Sarego 2
31-047 Kraków
tel. 12 422 88 52
fax 12 422 80 65
Adres do korespondencji:
ul. Krakowska 1
32-083 Balice k. Krakowa
tel. (Centrala) 12 357 25 00
tel. (Sekretariat) 12 357 27 00
fax 12 285 67 33
Strona główna arrow Roczniki Naukowe Zootechniki
Dzisiaj jest: czwartek, 19 stycznia 2017 13:55:59
Odwiedziło nas: 7873528 gości (dzisiaj: 1007, wczoraj: 1590)
Roczniki Naukowe Zootechniki T. 38, z. 1 (2011)
SPIS TREŚCI
 
Artykuły przeglądowe
E. Hanczakowska, A. Szewczyk:
Krótko- i średniołańcuchowe kwasy tłuszczowe w żywieniu prosiąt
D. Bederska:
Zastosowanie techniki nokautu genowego, analizy sekwencji mikrosatelitarnych
 
Genetyka i hodowla zwierząt gospodarskich
A. Kawęcka, K. Piórkowska:
Charakterystyka struktury genetycznej polskiej owcy górskiej odmiany barwnej
M. Szkudlarek-Kowalczyk, E. Wiśniewska, S. Mroczkowski:
Polimorfizm genu kalpastatyny w populacji owiec rasy merynos polski
J. Calik:
Parametry produkcyjne i genetyczne dwóch rodów kur rhode island white poddawanych pracy hodowlanej
 
Biologia, fizjologia i rozród zwierząt
M. Samiec, M. Skrzyszowska:
Wpływ systemów dojrzewania in vitro oocytów świni na rozwój zarodków uzyskiwanych techniką klonowania somatycznego
 
Żywienie zwierząt i paszoznawstwo
B. Niwińska, E. Hanczakowska, K. Węglarzy:
Efektywność wychowu cieląt otrzymujących pasze wzbogacone w glutaminę, glukozę lub maślan sodu
M. Rajchert, P. Gajewczyk, E. Płazak:
Wpływ zastosowania płynnego zakwaszacza z mieszanką typu prestarter na wyniki odchowu prosiąt
A. Chełmińska, D. Kowalska:
Rola wapnia i żelaza w żywieniu intensywnie użytkowanych samic królików
 
Środowisko, zoohigiena i technologia produkcji zwierzęcej
A. Szewczyk:
Oddziaływanie bodźców zapachowych na warchlaki w okresie okołoodsadzeniowym
 
 
© 2008-2017 Instytut Zootechniki PIB (National Research Institute of Animal Production)
Koło Wędkarskie PZW w Oleśnicy pzw.wolesnicy.info - Strona Koła Wędkarskiego w Oleśnicy (świętokrzyskie)
Odpowiedz na wyzwania (konkursy), głosuj, wygrywaj nagrody

Ta strona używa cookies i podobnych technologii. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.